HENNA BROWS

Wil je langer plezier hebben van je geverfde wenkbrauwen? Denk dan eens aan een behandeling Henna Brows. Is gewone verf na een tot twee dagen van de huid? Wenkbrauwhenna kan tot veertien dagen op de huid blijven zitten. Bij @Lotte’s Kapsalon kun je je wenkbrauwen laten waxen/epileren in een natuurlijke vorm én laten verven in een mooie kleur!

Net als bij het verven met reguliere wenkbrauwverf gaat het bij Henna Brows in de eerste plaats om het kleuren van de wenkbrauwhaartjes. Maar een leuke bijkomstigheid is dat de verf ook op de huid blijft zitten, tot wel veertien dagen! Hierdoor krijg je een strakkere en donkerder vorm en heb je eigenlijk geen wenkbrauwmake-up meer nodig.

Waxen / Epileren
We kijken naar welke wenkbrauwvorm het beste bij jouw gezicht past. We analyseren de wenkbrauw die jij van nature hebt meegekregen en deze gaan we modelleren, ook wel shapen genoemd. We volgen daarbij de natuurlijke lijn. Dit shapen doen we door gebruik te maken van waxen en/of epileren. Haartjes die te lang zijn worden met een schaartje bijgewerkt.

Wenkbrauwhenna
We beginnen met het mixen van de door jouw gewenste kleur henna. Daarna maken we je wenkbrauwen schoon en vetvrij, zodat de henna beter in de huid kan trekken. Vervolgens brengen we de henna mix op de wenkbrauw aan. Deze mix heeft zo’n 15 - 20 minuten nodig om in te werken. De overtollige henna mix wordt verwijderd en kun je het eindresultaat in de spiegel bekijken!

Houdbaarheid Henna
Het varieert per persoon hoe lang de henna blijft zitten. Ook is dit afhankelijk van de manier van reinigen en hoe vol je wenkbrauw van zichzelf is. Henna kan tot 14 dagen op de huid zichtbaar blijven en tot 6 weken op de wenkbrauwhaartjes.

Nazorg
Het is belangrijk dat je ‘s-avonds na de behandeling je wenkbrauwen niet schoonmaakt. Sowieso is het goed om zo min mogelijk water te gebruiken. Ook huidverzorgingsmiddelen op oliebasis en scrubs en peelings laten de kleur eerder vervagen. Vermijd met henna brows zoveel mogelijk de zon en zonnebank.

De voordelen voor jou:
* Wenkbrauwen zijn ready to go, niet meer dagelijks tekenen met potlood of poeder
* Tot 6 weken een mooie wenkbrauwkleur
* Duurzame, natuurlijke kleuring. Vervaagt niet
* Veilig en effectief
* Geurloos, vrij van ammoniak